26.5.11

Pitsipiilo kukkasuppilolle♥


Kesäkuu tuo tullessaan lakkiasisia, valmistujaisia ja häitä. Pajupirtin esikoisen valmistujaisjuhlia vietetään nuoren parin kodissa 2.6. Tyttö on innoisaan opiskellut jo toisen ammatin, sen mikä on lähinnä sydäntä.
Äiti onnittelee sitkeydestä ♥.

Kukkasuppilo on saanut pitsikuorrutuksen ylleen. Varsinkin ylioppilasruusut on ikävännäköisissä töttöröissä.
Näin selviät piiloleikistä kätevästi.

 


☆☆☆



Kukkasuppilo pitsipiiloon


 
Kukkasuppilon virkkausohje

Virkkaa 8 kjs. Yhdistä renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 3 kjs.(=1 p.) ja 19 pylvästä renkaaseen. Sulje piilosilmukalla. Aloita kerros kolmella ketjusilmukalla. 2 p. 1 kjs.3 p.1 kjs jne kerros loppuun. Jatka pylväs- ja ketjusilmukkakerroksia niin paljon, että koko kukkasuppilo on piilossa. Virkkaa yläreunaan yksi kerros kiinteitä silmukoita . Virkkaa seuraavalla kerroksella kaksi kiinteää silmukkaa kuhunkin kiinteään silmukkaan.

Viimeisessä kerroksessa tehdään reunaan nirkkoja. 4 kjs. tee piilosolmukka ensimmäiseen kjs:n yksi kiinteä silmukka edellisen kerroksen ks:n jatka näin kerros loppuun. Halutessa voit virkata ketjusilmukoista ripustuslenkin.
Orvokkisuppilon suojaan virkkasin helmiä  nirkkoreunaan sekä muutaman sinne tänne. Helmet kannatta pujottaa virkkauslaankaan jo alussa.
Näitä kukkasuppilon suojia voi käyttää pöytäkoristeina, kranssin tuorekukkaosassa sekä sulhasen vieheenä.
Vieheessä kannattaa laittaa oasissientä suppilon sisään ja istutta kukat siihen. Muuten on frakki märkä ;)
         Iloisia juhlahetkiä !
 
Kaisa

17.5.11

Piikkilankakuu

 
Piikkilankakiepistä saa näin hauskan koristeen keväisiin juhliin.
Taivuttele varovasti piikkilanka kuunmuotoiseksi kranssiksi. Kiepsuttele muutama kierros edellisen kerroksen ympärille. Maalaa spreymaalilla huolimattomasti.
Leikkaa tyhjästä olut- tai limutölkistä kukkia. Kiinnitä kaksi erikokoista kukkaa toisiinsa rautalangalla keskeltä. Maalaa kukat lempivärilläsi. Liitä keskiosaan paperikukka, helmiä, käpy tai mitä ikinä keksit.
Juhlakausi voi alkaa.

                                       
 
 Piikkilankakuu

  Suomen kultapojille voisi hakea vaikka kuun taivaalta.
                  Onnea SUOMEN Leijonat!
                 Kaisa


11.5.11

Oskari ja Tildahepujen tiputanssi


 

 Oskari-Orava on Pajupirtin juniorin käsialaa. Tyttö tykästyi tupsukorvaan oitis ja yhteinen retki kierrätyskeskukseen teki haaveesta totta. Vartalokangaslöytö on puuvilla-pellavaiset pussihousut (0.50€) ja pörröhännäksi löytyi vanha turkiskauluspalanen(0.50€). Kaavat on Tildakirjasta. Tuon täytemateriaalin kanssa on aina vähän onkhelmia. Superlonrouhe on turhan kuhmuraista ja pallokuitu maksaa mansikoita.
Siis ei muuta kun sauma auki vanhasta tyynystä ja taas on täyteainetta pitkäksi aikaa.
Pajupirtin pihapiirissä on oikean oravan pesä korkealla männyssä. Saa nähdä milloinkohan emokki tuo uudet poikasensa näytille.Työpaikalla ollaan tyttöjen kanssa seurailtu muutaman päivän ajan kuinka oravaäiti on huushollannut kahden poikasensa kanssa kukkapenkissä. Äiti opastaa poikiaan kiipeilyssä ja aidallapysymisessä. Pikkuriikkinen koivunalkukaan ei kestänyt vallattoman poikasen kiipeilyä ei sitten millään;) hups hei ja veijari oli maassa jälleen:))


 

 Kirppariretkellä  löysin ihanan vauvojen pinkin trikoomekon jossa oli niin mehevät napit ja tasku, että oli pakko ostaa. Tasku päätyi koristamaan kangassydäntä.


 

 Tilda merihevoset tanssii tiputanssia vielä ulkona. Päätyvät lopulta saunan eteisen (pukkarin)somisteeksi kunhan sen tuunaus valmistuu. Samasta kankaasta pykäsin valelaskosverhon pukkarin ikkunaan, tyynyjä ja sohvanpäällisen.


 
 Pienet laventelisiivet ilman laventelia valmistui nopsaan. Näihin tulee ihan himo.

Superlämmintä toukokuun keskiviikkopäivää kaikille. Mitäs tykkäisitte pienestä askarteluhaasteesta? Kohta lähestyy maaginen 100.000 kävijän rajapyykki pirtissä ja jotain mukavaa on tiedossa teidän pään menoksi;)

              Kaisa

3.5.11

TILDAN Kirahvi-Karoliina

 
Ompelukärpäsen pistos on tulehtunut pahemman kerran. Uusi Tilda-kirja Tildas atelier vei mennessään. Eläimistä kun tykkää niin päätin kokeilla söpöläiskirahvia. Eikä muuten mikäään vaikea juttu ollutkaan. Tosin haastavaksi työskentelyn tekee tuo himpskatin polkumasina.Kyllä minä vielä sen uuden ompiksen hommaan. Röyhelön rypytys oli yhtä, sanonko mitä. Jätän sanomatta pahimmat kohdat. Just kun saat kaikki osaset asettumaan aloilleen ,alalanka loppuu ja surruttelet täysillä loppin asti. Huokaat helpotuksesta, se on valmis, mut ei olekaan, hähää.Rupean siinä puolaamaan alalankaa ja asettelen puolakotelon omalle paikalleen. Nyt viimeinen rutistus ja mitä ihmettä, ei ole ylälanka enää neulansilmässä. Taas alusta koko homma ja vihdoin Karoliinan mekko on valmis. Muutama kangaskukka nappien korvikkeeksi ja eikun kuvaamaan.

 
Tilda kirahvi Karoliina ja poskipunat

 
Karoliina ilta-auringossa

 
Kiitos Ystäväiseni pääsiäis- ja vapputerkuista.
Tervetuloa uusille lukijoille.
Käykäähän kurkkimassa Ihastuttavia blogeja osiossa tuossa sivupalkissa.Miten paljon erilaisia ja viehättäviä blogeja onkaan olemassa. Bloginpitäjistä puhumattakaan, meillä monilla on "kalossit samaan suuntaan" ja kauneinta kaikessa on Ystävyys, kiitos kuuluu teille.

Ystävälleni Olivienolle♥lähetän ison Halin.
Kiitos tunnustuksesta!
 

Kaisa